Website online, wat nu?

nog lang niet klaar…

Je website is online. Wat nu?

Natuurlijk ben je super blij! Na hard werken van iedereen staat eindelijk je site online! Je schreeuwt het van de daken (lees: je plaatst het op al je Social Media accounts)

Maar ben je dan klaar? Nee, je bent niet klaar. Ook een bestaande website is hard werken.
Je zal hem moeten bijhouden. Zowel technisch als inhoudelijk.

Hieronder kort een overzicht.

 

Technisch onderhoud

Wat ik regelmatig zie is dat de website online staat en dat er verder niet meer naar omgekeken wordt.

Niet handig! Je website heeft ook onderhoud nodig. Bijna maandelijks komen er wel nieuwe updates uit van de gebruikte thema’s, plugins en CMS.

Wil je dat je site goed blijft werken en niet kwetsbaar wordt voor aanvallen van buitenaf zorg er dan voor dat je regelmatig je site update!

Bijhouden – SEO

Hoog komen in Google is misschien nog niet zo moeilijk, daar blijven wel.

Ten eerste is hoog komen in Google een proces dat wel een tijd in beslag kan nemen.  Juiste teksten, zoekwoorden en nog zoveel meer.

Houd bij hoeveel mensen erop jouw site komen, met welke zoekwoorden, je teksten hierop aanpassen enz. Integreer Social Media met je site. Geef google en jouw klanten een reden om terug te komen!

Bijhouden – informatie

Dit is misschien een open deur maar toch zie je vaak dat de website vergeten wordt wanneer het gaat om het bijwerken van bedrijfs- en/of personeelsgegevens.

Zorg er dus voor dat je jouw site bijwerkt.

Plaats daarnaast regelmatig nieuwe inhoud. Potentiele klanten zien dat een site nog leeft en dat er tijd ingestoken wordt.

Al met al nog een hoop om rekening mee te houden. Je bent niet zomaar klaar. Nu hoef je natuurlijk niet iedere week nieuwe content te plaatsen, maar maak een plan en houd je daar aan.

Wanneer je bijvoorbeeld 1x in de maand een blog plaatst dan gaan bezoekers daar op rekenen en komen ervoor terug. Zorg er dan dus voor dat je die maandelijkse frequentie vasthoudt anders raak je potentiele klanten kwijt en dat is zonde.

VD-News

Weet je het niet meer?
Grote kans dat ik je net die tip of dat trucje kan geven om je probleem op te lossen!
Schrijf je daarom snel in voor de nieuwsbrief en ontvang 1x in de 2 maanden de nieuwsbrief!

Adres

Atlantische Oceaan 19 | 2673CB Naaldwijk

KvK

67084680

BTW

NL001713445B31

Bank

tnv Vénice Design | NL26 KNAB 0259 9308 22

Op Social Media ben ik hier te vinden: